De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). 

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acnélittekens. Naast het behandelen van acnélittekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen.

De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere microneedling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige microneedling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Na elke SkinPen behandeling krijg je een nazorgkit mee naar huis.

Je gebruikt de eerste 24u enkel de witte tube.

Na 24u mag je opnieuw reinigen met een milde reiniger, een dagcrème met UV-bescherming aanbrengen én gebruik je de wit-blauwe tube. Hierover mag eventueel ook een minerale poeder aangebracht worden.

Na 5-7 dagen mag je jouw normale thuisverzorging terug gebruiken.

De nazorg wordt na de behandeling duidelijk samen overlopen.

FAQs

Hoe werkt microneedling?

Met medische microneedling worden, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Wat is de behandelfrequentie?

Wij raden een kuur aan waarbij je elke 4-6 weken komt voor een behandeling, afhankelijk van de huidige toestand en het gewenste resultaat. In deze tussentijd gaat je huid zelf van binnen uit aan het werk. Je vindt voordeelpakketten voor 3 en 6 behandelingen bij abonnementen in het online reservatiesysteem.

Opgepast! Heb je nog nooit een huidverbeterende behandeling ondergaan? Dan moeten we eerst de conditie van jouw huid aansterken alvorens we overgaan tot de microneedling. Dit kan door thuis reeds te starten met cosmedische producten of door een voorbereidende behandeling.

Voor welke huidindicaties is het geschikt?

- (Acné) littekens

- Fijne lijntjes

- Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)

- Doffe huid

- Grove huidstructuur

- Striae / striemen

- Vergrote poriën

- Verslapte huid

- chirurgische littekens

- couperose

- algemene huidconditie verbeteren

Is de behandeling pijnlijk?

Wat je voelt, is afhankelijk van de naaldlengte en jouw persoonlijke pijngrens. 

Verdoven doe ik liever niet, omdat dit de structuur van de huid kan veranderen. Het kan wel steeds om de behandeling comfortabeler te maken.

De huid kan prikkelend en warm aanvoelen na de behandeling en ziet roze/rood. Deze roodheid blijft max. 24u aanwezig. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen, dit is een goed teken want dan is de huidvernieuwing mooi gestimuleerd. De schilfering treedt niet altijd op.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen.

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Wat zijn mogelijke huidreacties?

- Direct na de behandeling zal jouw huid er rood uitzien. Dit kan een dag aanhouden. Waar plaatselijk intensiever is behandeld, kunnen er kleine korstjes ontstaan.

- Jeuk is een veelvoorkomende uiting van de behandeling en is een teken dat de huid aan het herstellen is. Krab niet aan de behandelde huid.

- De SkinPen behandeling kan de huid laten schilferen, dit ontstaat meestal na twee dagen en verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

- In zeldzame gevallen kunnen er hyper– of hypopigmentatie of blaasjes optreden. Dit is meestal een tijdelijk effect en verdwijnt. Raadpleeg jouw behandelaar.

Wat zijn de voorzorginstructies?

- Je stopt 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling het gebruik van huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn retinol, arbutine, glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Informeer indien nodig bij jouw behandelaar welke producten u tijdig moet stoppen.

- Hou er rekening mee dat je direct na de behandeling niet beschermd bent tegen de zon. Je kunt een pet / hoed en zonnebril dragen om jouw gezicht te beschermen na de behandeling. Kom bij voorkeur met de auto naar de afspraak.

- Met de SkinPen kan de behandelaar tot dicht bij de ogen behandelen. Zorg ervoor dat je geen (oog)make-up draagt als u naar de afspraak komt. 

- Indien je bekend bent met het herpes virus (koortslip en/of krentenbaard), zeg dit dan tijdig tegen jouw behandelaar.

Wat zijn de nazorginstructies?

- De eerste 24 uur na de behandeling breng je de HG Lift (witte tube) aan, 2-4 maal daags. Dit zorgt ervoor dat het huidherstel optimaal kan plaatsvinden.

- De eerste 24 uur na de behandeling breng je geen andere producten op de huid aan, ook geen dagcrème, UV-bescherming en/of make-up.

- Na 24 uur mag je de huid reinigen met een milde cleanser en brengt u de RESCUE balm (witte tube met blauwe streep) aan op de behandelde huid. De RESCUE smeer je 2-4 maal daags.

- Na 24 uur mag je ook weer een zonproduct (minimaal factor 30) en make-up aanbrengen. Let erop dat je het zonproduct herhaaldelijk aanbrengt (elke 2 uur). Raadpleeg jouw behandelaar voor de juiste zonproducten en make-up op minerale basis.

- Voorkom heet douchen, sauna, intensief sporten, zwemmen en baden gedurende de eerste 72 uur na de behandeling.

- Na 5-7 dagen mag je weer overgaan op uw gebruikelijke huidverzorging. Vraag aan jouw behandelaar welk product(en) je het beste kan gebruiken voor het optimale resultaat.

Mag de behandeling tijdens de zwangerschap?

Neen, tijdens zwangerschap en borstvoeding voeren we geen medische microneedling uit.

Waar vind ik de prijzen?

De prijzen vind je hier.

SkinPen is voordeliger in een kuur van 3 of 6 behandelingen. De eenheidsprijs per behandeling daalt dan.

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak kan enkel online worden gemaakt via deze link.

Lukt het niet? Dan helpt het soms om de pagina even te verversen. Je mag steeds mailen naar team@youchique.be als ik jou kan helpen.

Testimonials

Nicky is echt een aanrader! Ze is heel professioneel en weet perfect wat ze doet! Ik ben normaal niet snel overtuigd omdat er tegenwoordig veel schoonheidsspecialistes zijn maar Nicky kent haar vak door en door en bij haar ben je in goede handen.

Anoniem

Ik kom al een langere tijd bij Nicky, en welke behandeling ik ook boek; het is altijd genieten! Mijn huid is sinds de behandelingen ook al enorm verbeterd en stabiel. Daarbij is Nicky erg professioneel, en vriendelijk bovendien. Het redelijke stuk rijden meer dan waard!

Stephanie

Combi Hydrafacial + microneedling laten doen bij Nicky en het was weer op en top. Het is altijd een zalig verwenmomentje als je daar bent.

Caroline

Ik ben zó blij dat ik weer bij Nicky terecht kon voor mijn behandeling. Altijd uiterst professioneel, ik vertrouw haar blindelings doordat je voelt dat ze een grote kennis van zaken heeft en weet waar ze het over heeft. Niets is haar teveel om ervoor te zorgen dat jij als klant tevreden buiten gaat! Ik kijk alvast uit naar mijn volgende afspraak!

Ine

Weeral super tevreden, de nieuwe zaak is supermooi en professioneel! 5 jaar geleden bij jou gekomen voor mijn huid(problemen) en nog geen seconde spijt van gehad!

Anja