Droge versus gedehydrateerde huid: wat is het verschil?

Droge versus gedehydrateerde huid: wat is het verschil?

Een veelvoorkomende fout bij skincare is het fout interpreteren van de signalen die jouw huid geeft. En dan zeker of ze droog of gedehydrateerd is.

Ik krijg vaak de vraag: Kan het dat mijn huid zowel droog als vet is?

​Je hebt 4 verschillende huidtypes:
​- droge huid
​- normale huid
​- gemengde huid
​- vette huid

​Je kan maar 1 van deze 4 huidtypes hebben.

​Daarnaast kan je nog allerlei huidcondities hebben: roodheden, pigmentatie, gevoelig, gedehydrateerd, onzuiverhuiden, couperose,... Hier kan je er wel meerdere van hebben.

Bij zowel een droge huid als een gedehydrateerde huid kan je een trekkerig of droog gevoel ervaren. Bij een gedehydrateerde huid, gaan mensen er vaak van uit dat hun huid droog is door dat trekkerige, droge gevoel. Maar bij de laatste heb je vaak ook een glimmende t-zone of onzuiverheden, doordat jouw huid meer talg gaat aanmaken om het vochttekort te gaan compenseren. Jouw huid kan namelijk geen vocht aanmaken, maar ervaart dit discomfort wel. Het is hier belangrijk om de balans te gaan herstellen, want anders blijf je in die vicieuze cirkel.

​Een droge huid (huidtype) heeft net een tekort aan talg, dus dit gaat niet samen met glimmen en/of onzuiverheden. Een droge huid moeten we net meer olie gaan toedienen. Dit kan door enkele druppeltjes DMK seba-e olie te vermengen met 2 sprays DMK herb & mineral mist. Deze combinatie gaat de natuurlijke huidbarrière gaan nabootsen en herstellen. Dit geeft vanaf het eerste gebruik meteen meer comfort aan de huid.

​Een gedehydrateerde huid (huidconditie) heeft net een tekort aan vocht.
Het is belangrijk om vocht toe te gaan dienen aan de huid. Je kan werken met fruitzuren die vocht aantrekken (melkzuur en glycolzuur).

Hyaluronzuur is ook een topper om vocht toe te dienen, want dit ingrediënt kan zijn eigen gewicht tot 1000x aan vocht binden, dit vind je in ons AGELESS Total pure hyaluronic filler serum. Betaglucanen zijn nog 20% meer hydraterend als hyaluronzuur en dat zit in onze bestverkopende DMK Beta gel.


​Het is enorm belangrijk jou te laten adviseren door een huidspecialist. Zo gebruik je producten die op jouw huid zijn afgestemd en zal je geen probleem gaan verergeren of zelfs creëren.

​Wil je graag persoonlijk advies? Boek dan een gratis (virtuele) cosultatie via deze link.

Plaats een reactie of vraag.

P.S. Reacties dienen goedgekeurd te worden alvorens ze gepubliceerd worden.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.